Opiskelijat työssä

Kirjoittajan ABC-kortti

Kirjoittajan ABC-kortti on verkko-oppimissivusto, jonka avulla voit itsenäisesti opiskella ja kerrata suomen kielen kirjoittamisen sekä tekstin- ja kielenhuollon tietoja ja taitoja. Teoriasivujen lisäksi tarjolla on erilaisia testejä ja harjoituksia. Sivusto on jaettu neljään osioon, jotka esitellään lyhyesti alla.

Uutisia ja muuta ajankohtaista

ABC-blogi

Sivukartta ja haku

Sivukartasta näet kätevästi sivuston koko tarjonnan. Kokeile myös sivun yläreunassa olevaa hakua, jos etsit jotain tiettyä asiaa näiltä sivuilta.

Tekijät ja taustat

Kirjoittajan ABC-kortti on syntynyt Suomen virtuaalikielikeskuksen yhtenä osahankkeena vuosina 2003–2006. Katso lisätietoja tekijöistä ja taustoista.

Palaute

Haluatko antaa palautetta tai täydentää sivustoa omalla materiaalillasi? Otamme mieluusti vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia vieraskirjaan (tällä hetkellä poissa käytöstä), ABC-blogiin (http://abc-bloggari.blogspot.com/) tai sähköpostitse osoitteeseen esa.laihanen(ät-merkki)lut.fi.

Kävijöitä tähän mennessä:

A-osio
Kirjoittamisprosessi

Kurkista kirjoittamisprosessiin ja analysoi itseäsi kirjoittajana! Osiossa käsitellään aloittelija- ja asiantuntijakirjoittajan kirjoittamisprosessien ja tekstien eroja, kirjoittamisprosessia ja argumentointikeinoja sekä pohditaan tekstin- ja kielenhuollon merkitystä.

B-osio
Tekstinhuolto

Tanakoita tekstitaitojasi! Tässä kohtaa käsitellään muun muassa tekstin taustoja ja tavoitteita, kirjoittajan valintoja, erilaisia tekstilajeja, tekstin rakennetta ja hyvää asiatyyliä.

C-osio
Kielenhuolto

Kertaa kielenhuoltoa! Täältä löydät tietoa ja harjoituksia kielenhuollosta. Pääset kertaamaan ja harjoittelemaan kielenhuoltoa, oikeinkirjoitusta ja lauseopillisia tekstiongelmia.

Testiasema

Testaa taitosi, osoita osaamisesi! Testiasemalla voit tehdä Kirjoittajan ABC-testin tai vaikka ABC-pikatestin tai Kielikukkasia-harjoituksen tai osallistua Pronominiralliin ja Tekstinkatsastukseen. Tältä sivulta pääset kätevästi myös kaikkiin sivuston harjoituksiin.

Linkkejä ja kirjavinkkejä -osioon olemme koonneet lisätiedon lähteitä niitä janoaville.

 
    Bud1 usviiv  @€ @€ @€ @ajatusviiva1.htmlIlocblobZ’’’’’’kaksoispiste1.htmlIlocblob’’’’’’kielenhuolto1.htmlIlocblobĀ’’’’’’kirjoittajanvalinnat1.htmlIlocblobZh’’’’’’kirjoittamisprosessi1.htmlIlocblobh’’’’’’lauseenvastike1.htmlIlocblobĀh’’’’’’lauseopilliset1.htmlIlocblobZ¶’’’’’’ otta1.htmlIlocblob¶’’’’’’ pilkku1.htmlIlocblobĀ¶’’’’’’ pilkku2.htmlIlocblobZ’’’’’’ pilkku3.htmlIlocblob’’’’’’ pilkku4.htmlIlocblobĀ’’’’’’ rektio1.htmlIlocblobZR’’’’’’ rektio2.htmlIlocblobR’’’’’’tekstinhuolto1.htmlIlocblobĀR’’’’’’valimerkit1.htmlIlocblobZ ’’’’’’valimerkit2.htmlIlocblob ’’’’’’yhdysmerkki1.htmlIlocblobĀ ’’’’’’yhdyssanat1.htmlIlocblobZī’’’’’’yhdyssanat2.htmlIlocblobī’’’’’’yhdyssanat3.htmlIlocblobĀī’’’’’’yhdyssanat4.htmlIlocblobZ<’’’’’’ E DSDB `€ @€ @€ @lIlocblobī’’’’’’yhdyssanat3.htmlIlocblobĀī’’’’’’yhdyssanat4.htmlIlocblobZ<’’’’’’    
 
Vieraskirjaan Sivukarttaan Takaisin ylös