Etusivu > Testiasema
Kissa tekee palikkatestiä

Testiasema

Testiasemalla voit tehdä Kirjoittajan ABC-testin, ABC-pikatestin ja Kielikukkasia-harjoituksen sekä osallistua Pronominiralliin ja Tekstinkatsastukseen. Tältä sivulta pääset kätevästi käsiksi myös kaikkiin sivuston harjoituksiin.


Pikatesti

ABC-pikatestissä on kymmenen kysymystä, kustakin aihealueesta kaksi.

Avaa pikatesti uuteen ikkunaan

Kirjoittajan ABC-testi

Kirjoittajan ABC-testissä on yhdeksän aihealuetta, joista kustakin viisi kysymystä kerrallaan. Testin alussa kysytään käyttäjänimi, jonka kirjoitettuasi voit aloittaa. Tehtävät saat näkyviin yksi kerrallaan tai vaihtoehtoisesti kaikki kerralla. Osion lopuksi siirrytään automaattisesti seuraavaan tehtävään, kunnes testi on ohi. Testin lopussa näytetään tulossivu, jossa on testin tulos eriteltynä tehtävittäin. Tuloksen voit halutessasi tulostaa paperille tai tallentaa tiedostoksi (File -> Save As).

Avaa kirjoittajan ABC-testi uuteen ikkunaan

Kielikukkasia

Kielikukkasia on PowerPoint-esitys (saatavilla myös HTML-versio), jossa jäljitetään kielivirheitä, tutkitaan omituisia tekstitapauksia, selvitetään merkillisiä merkityksiä ja löydetään ratkaisuja.

Pronominiralli

Pronominirallissa voit ratkaista pronominienkäytön mestaruuden Pronominirallin pikataipaleella. Tankkausasemilta ja välietapeilta on saatavissa vihjeitä ja sääntöjäkin.

Tekstinkatsastus

Tekstinkatsastuksessa katsastat erään tekstikatkelman ja pöyhit esille tekstin ongelmakohdat tekstin pinnasta ja pintaa syvemmältä.

Kaikki harjoitukset

Tähän on koottu linkit kaikkiin ABC-sivuston teoriaosuuden lomassa oleviin harjoituksiin.

 
Vieraskirjaan Sivukarttaan Takaisin ylös