Etusivu > Tekijat

Sivuston synty, tekijät ja taustat

Kirjoittajan ABC-kortti on syntynyt Suomen virtuaalikielikeskuksen yhtenä osahankkeena vuosina 2003—2006. Materiaalin tekoon ja sisältöjen tuottamiseen ovat osallistuneet seuraavat suomen kielen kirjoitusviestinnän opettajat seuraavista kielikeskuksista (vastuualue ja tehtävä suluissa):

  • Jutta Helenius, Tampereen yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto)
  • Katriina Kaakkolammi, Tampereen yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto)
  • Esa Laihanen, Oulun yliopiston kielikeskus ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto; hankkeen johto ja koordinointi v. 2005 ja 2006)
  • Arja Lampinen, Turun yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto)
  • Timo Nurmi, Jyväskylän yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto)
  • Inga Suoniemi-Taipale, Joensuun yliopiston kielikeskus (sisällöntuotanto; hankkeen johto ja koordinointi v. 2003).

Tekninen toteutus

Sivuston nykyisen vaiheen teknisen toteutuksen koordinoinnista sekä yhteydenpidosta sisällöntuottajien ja teknisen toteutuksen kesken ovat vastanneet Matti Karjalainen (Oulun yliopiston kielikeskus) ja Paula Airaksinen (Oulun yliopiston kielikeskus ja opetuksen kehittämisyksikkö).

Tämän sivuston teknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksen projektikurssien opiskelijaryhmät vuosina 2005 ja 2006.

Kevään 2005 projektiryhmään kuuluivat Timo Laapotti (ryhmän projektipäällikkö), Hannu Haapala, Raija Haverinen ja Timo Koskela. Ryhmä testasi hankkeen 1. vaiheen sivuston ja suunnitteli uuden sivuston prototyypin käyttäjätestausten perusteella. Projektipäällikkö Laapotti teki hankkeen yhteydessä myös tietojenkäsittelytieteen pro gradu -tutkielmansa "Käytettävyyslaatumallin rakentaminen verkkosivustolle — tapaus Kirjoittajan ABC-kortti", jonka tulokset ovat osaltaan ohjanneet sivuston kehittämistyötä ja testausta.

Syksyn 2005 projektiryhmään kuuluivat Timo Koskela (ryhmän projektipäällikkö), Paula Honka, Timo Malmberg, Sami Noponen, Mari Storhammar ja Antti Åström. Ryhmä suunnitteli ja toteutti sivuston nykyistä edellisen version, ja ryhmän kädenjälki näkyy vahvasti nykyisessäkin sivustossa.

Syksyn 2006 projektiryhmän innovatiivisen, ahkeran, määrätietoisen ja asiantuntevan jalostus- ja kehittämistyön lopputuloksena on syntynyt nyt nähtävillä oleva sivuston viimeisin versio. Syksyn 2006 projektiryhmään kuuluivat Ville Kähkönen (ryhmän projektipäällikkö), Teemu Huumo, Mikko Jurvansuu ja Osku Tervonen.

Haluatko osallistua sivuston kehittämiseen ja laajentamiseen omalla panoksellasi tai antaa palautetta?

Tekijät ottavat mielellään vastaan palautetta ja käyttäjäkokemuksia. Myös mahdolliset uudet ja sivuston sisältöön sopivat materiaalit ovat tervetulleita. Palautetta ja kommentteja voi antaa vieraskirjaan tai sähköpostitse osoitteeseen esa.laihanen(ät-merkki)lut.fi.

Sivuston sisältö on vapaasti käytettävissä opetus- ja oppimistarkoituksissa. Sivustoa ja sen sisältöjä käytettäessä ja niihin viitattaessa on lähde mainittava vakiintuneiden käytänteiden mukaisesti.

© Tekijät

 
Vieraskirjaan Sivukarttaan Takaisin ylös